Bra hållning ger bättre hälsa

Sambandet mellan bra hållning och bättre hälsa är för de som är intresserade en självklarhet. Genom att ha en bra hållning kan du bevara men också förbättra din hälsa. Genom att gå, sitta eller stå på ett korrekt sätt kan många rygg- och muskelbesvär undvikas.

En bra kroppshållning ger som grädden på moset en bra utstrålning.

Hur fungerar kroppen

Rygg, ledband, skelettet och muskler gör att vi kan stå rakt, gå, sitta mm. De tre delar som ryggen är sammansatt av är; ländryggen, halsryggen och bröstryggen. Totalt består dessa tillsammans av 24 stycken kotor som i sin tur har mellanliggande diskar och en otrolig mängd leder som stöd.

Ryggen består också av muskler men även av stora och små ledband som fäster ihop kotorna med skelettet. Det är musklerna som håller upp oss och hjälper till att genomföra allt från större till mindre rörelser. I ryggen finns också nervtrådar som kommer ut i ryggraden. Lite likt moderna elledningar, men dessa går från hjärnan via ryggen ut till armarna, buken men också benen. Ledningarna skickar signaler från hjärnan när muskler skall aktiveras precis när vi behöver det.

Det är viktigt att sträcka på sig

Hur vår hållning ser ut påverkar vårt kroppsspråk, vilket oftast är det första folk omkring oss lägger märke till. Tänk då att det oftast är det första intrycket som säger hur du mår och hur du är som person. Grunderna till hållningen fick vi som barn, alla kommer vi ihåg hur föräldrar eller lärare febrilt tjatade på att man skulle sträcka på sig. Men för att bibehålla sin hållning och utstråla självsäkerhet räcker det inte för alla att komma ihåg att sträcka på sig.

Använda en hållningsväst

Att använda AN-Posture hållningsväst är ett bra alternativ till att förbättra sin hållning. Den förhindrar att axlarna faller fram och förhindrar att du sjunger ihop, kanske vid skrivbordet på jobbet?Vi rekommenderar en mjuk start på 10 minuter i början för att sedan öka efter känsla och behov. Hållningsvästen är vadderad i ryggpartiet och har band som inte märks om du skulle ha den under exempelvis en tröja.Sammanfattningsvis, en bra hållning får dig attmå bättre, ger en bättre utstrålning och hjälper dig att bibehålla en friskare kropp.

Produkt för din hållning