Kan man massera sin häst med massagepistol? Ja!

Går det bra att massera sin häst med en massagepistol? Svaret är Ja. Att massera sin häst är ett bra sätt att underhålla hästens muskler. Precis som med människor ökar hästens blodcirkulation vid den muskel man masserar vilket leder till en snabbare återhämtning. Vi rekommenderar att man rådfrågar en specialist innan du masserar.

Kan man massera en häst med massagepistol? Ja! Massagepistolen Active Pro 3 passar perfekt för hästmassage.

Innan du börjar är det viktigt att hästen du skall massera har förtroende för dig. Hästar är flykt-djur som flyr från sina faror för att överleva. Att försiktigt vänja hästen med massagepistolen är ett måste, både för din säkerhet men också så att hästen mår bra och uppskattar det du gör. Eftersom Active Pro 3 har 20 olika nivåer att välja mellan kan man fördelaktigt börja på lägsta och succesivt öka nivå allteftersom hästen blir mer bekväm. 

Fördelar att använda en massagepistol:

  • Påverkar hästens rörelseförmåga positivt
  • Förebygger skador med uppvärmning
  • Minskar rastlöshet och stress
  • Lugnar ner nervösa hästar 
  • Gör hästen mer flexibel och ökar rörelseomfång
  • Frigör triggerpunkter i hästens leder
 

Dags för massage

När det är dags att massera hästen låter du hästen se, lukta och bekanta sig med massagepistolen när den är avstängd. Har du en häst som oftast är lite rädd och har svårt för exempelvis klippning kan du starta massagepistolen några sekunder åt gången och upprepa detta vid några tillfällen tills hästen vant sig.

När hästen känner sig trygg startar du på lägsta nivån, precis dom du gör när du masserar dig själv. Rör massagepistolen upp och ner i långsamma rörelser tills du är klar med alla muskelgrupper. Det är viktigt att du hela tiden läser av din häst och skulle den visa på minsta obehag så sluta genast massagen. Massera heller aldrig din häst mer än 2 minuter åt gången. Vill man fördjupa sig i hur djupvågsmassage fungerar på häst kan man läsa mer HÄR.
Tillbaka till blogg