Promenader

Nu när hösten gjort sig tillkänna är det dags att ge sig ut i skogen eller på tomten för fix. För många är hösten något som uppfattas mysigt och ofta fylld med svampplockning, äppelplockning och ljuvliga kvällspromenader.

Efter sommarens vila är det äntligen dags för rutiner och vardag. Dock verkar studier visa att vi rör på oss mindre i helhet under hösten. Det vill vi förändra.

Hälsofördelar med promenad

Kan en promenad mellan 10-30 minuter göra skillnad? JA!

Att kroppen och sinnet hör ihop det vet vi, och rör vi på oss mår vi bättre. Det är nämligen så att under en promenad utsöndras en mängd må-bra ämnen i hjärnan som gör oss gladare, lugnare och mer tillfreds. Inte nog med det, du tränar hjärnan med att röra på dig. Syresättningen ökar och nya hjärnceller bildas vilket i sin tur gör oss mer skärpta och fokuserade.

Förbättra din sömn

Det finns studier som visar att du somnar lättare om du tar regelbundna promenader. Troligtvis har det att göra med att aktivitet i ditt system som finns för hot minskar vilket reducerar stress och oro.

Skydd mot depression

Att höja pulsen och svettas exempelvis vid en rask promenad eller vid löpning kan förebygga depression enligt ny forskning.

När vi anstränger musklerna tillverkas nämligen en enzym som är till för att skydda hjärnan från ämnen som skapas vid stress. Regelbunden träning kan också fungera för att dämpa pågående depression.

Varva med massage

Att höja pulsen med en promenad har alltså fantastiska fördela får vårt sinne och hälsa. Hur kommer då massage in i bilden? Jo, att höja pulsen och värva med massage innan och efter ansträngning kan boosta det positiva. Massage ökar nämligen blodcirkulation, lindrar stress via att oxytocin frigörs samt påskyndar återhämtningen.

Det finns alltså många fördelar att använda vår massagepistol både innan och efter att du ansträngt dig.

Produkt för massage