Varför massagepistol?

Massagepistol med 20 nivåer för massage passande alla.

Har du ömma eller spända muskler, vill snabba på din återhämtning efter ett intensivt träningspass eller behöver du kanske komma ner i varv och slappna av? Då är en massagepistol något för dig.

Använd massagepistolen Active Pro innan eller efter träning

En massagepistol är ett redskap du själv kan använda för att mjuka upp dina stela muskler. Du får en djupgående massage utan att behöva besöka en massageteraput. Massagepisolens smidiga utformning gör att du enkelt kommer åt överallt, även de ställen som i vanliga fall är svåra att nå. Med anpassade huvuden hjälper massagepistolen dig att mjuka upp envisa och svåråtkomliga knutar, så kallade triggerpunkter. Samt att öka blodcirkulationen och blodtillförseln till dina muskler. Vilket i sin tur påskyndar återhämtningen och även stärker ditt immunförsvar.

 Fördelar med massagepistol

Fördelar med massagepistol Så vad är då fördelarna med en massagepistol? De flesta vet att massage har många positiva effekter på både vår kropp och själ. Regelbunden massage motverkar stress och ångest, stärker vårt immunförsvar samt hjälper återhämtningen och läkningen av våra muskler. Med en massagepistol kan du nu få alla dessa hälsofördelar från bekvämligheten av ditt eget hem.
  • Minskad huvudvärk
  • Lindring av stress
  • Piggare och gladare
  • Hjälper återhämta och läka

Massage från massagepistolen Active Pro 3 från ActiveNordic

Återhämtning och läkning

Med massagepistolen ökar du blodcirkulationen och syresättningen till dina muskler. Det gör att musklerna blir mer avslappnade och elastiska. Detta påskyndar även återhämtningen och läkningen av dina muskler. Med din massagepistol kan du alltså hjälpa dina muskler att återhämta sig efter ett hårt träningspass samtidigt som du förebygger skador för dina kommande träningspass.

Minskad huvudvärk

Många av oss lider då och då av spänningshuvudvärk. En av de vanligaste orsakerna till spänningshuvudvärk är spänningar i axlar och nacke. Med din massagepistol kan du enkelt mjuka upp dessa muskler så att spänningarna släpper. Genom att använda vår Active Pro 3 kan du nu bli kvitt din huvudvärk.

Lindring av stress

Massagepistolen kan även hjälpa dig att lindra stress. När du får en massage frigörs hormonet Oxytocin, vilket är kroppens “må-bra-hormon”, som hjälper till att minska kroppens stresshormoner. Detta hormon verkar lugnande på kroppen och sänker både pulsen och blodtrycket.

Piggare och gladare

Produktionen av endorfiner ökar vid beröring och massage. Endorfiner är inte bara kroppens eget smärtstillande utan det gör oss även gladare och hjälper oss att sova. Med hjälp av din massagepistol kan du nu frigöra dessa må-bra-ämnen i din kropp helt själv på ett enkelt och smidigt sätt.

Glädje när man får massage av en massagepistol från activenordic

Användningsområden för massagepistol

Ovan har vi listat några av de positiva effekterna en massagepistol har på vår kropp. Men när och för vem passar det att använda en massagepistol? Vare sig du tränar hårt eller sitter still på ett kontor hela dagarna så är massagepistolen något för dig.

Värma upp och varva ner

För dig som tränar kan du använda massagepistolen för att mjuka upp dina muskler innan träning. Detta för att minska risken för skador under träningen men även för att maximera din träning. Genom att mjuka upp musklerna och vävnaderna ordentligt innan träning förbereder vi våra muskler på vad som komma skall.

Om musklerna är redo kommer de att reagera snabbare och elasticiteten i bindvävnaden och musklerna gör att risken för en muskelbristning minskar. Du kan helt enkel använda din massagepistol för att väcka dina muskler inför ditt träningspass.

Vår Active Pro 3 har hela 20 olika massagenivåer så att du stegvis kan öka intensiteten under din uppvärmning. Med massagepistolens mekaniska pulserande kommer den åt och mjukar upp dina muskler på djupet på ett sätt som varken din foamroller eller massageteraputs händer kan mäta sig med. Lika väl som uppvärmningen innan ditt träningspass är nedvarvningen efteråt en viktig del för att du ska kunna prestera optimalt. Använd massagepistolen för att lösa upp muskelknutar och maximera återhämtningen i dina muskler.

När du med hjälp av din massagepistol löser upp knutar i musklerna låter vi lymfvätska och blodet flöda fritt genom våra muskler. Detta släpper då spänningar, minskar smärta och stelhet samt förbättrar kroppens rörelseförmåga.

Slappna av

Många unnar sig en massage emellanåt för att det är skönt och för att slappna av. Däremot kan det ibland vara svårt att få det exakt så som du vill ha det när någon annan utför massagen på dig. Trycket kan vara för löst eller för hårt, det kan vara svårt för någon annan att hitta och komma åt dina triggerpunkter och så vidare. När det är du som är massageteraputen med din massagepistol bestämmer du helt själv.

Med vår Active Pro 3 kan du enkelt välja den intensiteten som passar dig. När du köper din Active Pro 3 massagepistol får du även med 4 stycken olika massagehuvuden så att du smidigt kommer åt triggerpunkter och kan anpassa massagen efter dina behov.

Att tänka på när du använder din massagepistol När du ska använda din massagepistol rekommenderar vi att börja på lägsta hastigheten. För att därefter stegvis öka intensiteten på de områdena på din kropp som behöver lite extra styrka.Ta massagepistolens breda huvud och pressa försiktigt mot den muskel du vill behandla, håll sedan i 3–5 sekunder. Variera med att gå uppåt och nedåt. Beroende på vad du vill få ut av din massage, variera även mellan de olika massagehuvuden som ingår.

Kom ihåg att det i början kan det kännas lite ovant men precis som med allt annat så vänjer sig musklerna snabbt. Känn efter vad som känns bra för dig och undvik skadade områden. Vår Active Pro 3 är dessutom utrustad med Quietbounce teknik vilket innebär att den är tystgående. För att du ska kunna ge en intensiv massage åt dina muskler utan att störa din omgivning.

Massagepistolens smidiga utformning gör att du kan använda den vart som helst, när som helst. Du behöver inte längre boka tid för att sedan lägga ut pengar på en dyr massageteraput. Nu kan just du få din massage när du vill och hur du vill.
Tillbaka till blogg