Hälsporre - Symtom och behandling

HÄLSPORRE - SYMTOM OCH BEHANDLING

Att lida av hälsporre kan ställa till med redigt obehag. Dom första stegen på morgonen, stelheten, att gå i trappor eller känslan av att det blir värre ju mer man går under dagen.

Vårt mål är att hjälpa så många som möjligt. Oavsett om det är återhämtning eller att råda bot på hälsporren. Vi har flera tusen nöjda kunder varav många av dom behandlat sin hälsporre med otroliga resultat med hjälp av vår massagepistol Active Pro. Vill man läsa mer finns en artikel på engelska om hur djupmassage fungerar mot hälsporre HÄR.

Bota hälsporre med massage från en massagepistol.

 

Vad är hälsporre?

Under våra fötter sitter en bred lite tjockare sena som fungerar som ett viktigt stöd för oss. Du kan få ont i fästet till senan som sitter under hälen om du överbelastar den när du går eller springer. I vissa fall kan det bildas en påbyggnad av benet på undersidan av hälen vilket kan likna en sporre på röntgen, och kallas därför hälsporre.

 

Hur botar man hälsporre?

En ökad blodcirkulation gör att kroppen lättare läker det området där flödet ökar. Med hjälp av massagepistolen kan du rikta massagen och öka cirkulationen till under foten. Välj antingen massagehuvuden ”The ball” eller raka ”Nail” för massagen. Ställ in önskad nivå, börja gärna lägre och öka upp efter behov. Här är Active Pro speciell eftersom det finns 20 olika nivåer att välja mellan så kan man börja väldigt lugnt och sedan öka till ett riktigt högt tempo med små intervaller.

Applicera tryck på området (känn efter vad som känns bra) och massera i cirkulära rörelser. Gör detta en gång om dagen i minst en vecka för att se resultat.

Man kan också smörja in foten efter en massage med antiinflammatorisk gel för att minska inflammationen.
Det kan finnas andra orsaker till varför du har ont och en läkare bör alltid rådfrågas innan behandling.
Tillbaka till blogg